Din august 2012 s-a introdus și în România medicamentul Esmya pentru tratamentul nodulilor fibromatoși cu diametrul de 1-4cm. Medicamentul se administrează timp de trei luni sub control medical echografic. El are capacitatea de a reduce dimensiunea fibromului și oprește sângerările, lucru care îmbunătățește calitatea vieții și are potențialul de a ajuta la menținerea fertilității în cazul femeilor cu fibrom.Spre deosebire de alte medicamente, substanța activă din noul medicament (ulipristat acetat) nu a cauzat nici o reacție majoră adversă.

Rezultatele sunt convingătoare și s-a concluzionat că tratamentul cu Esmya este eficient, noninvaziv și ajută la menținerea fertilității femeilor cu fibrom care până acum aveau doar operația ca alternativă.


Pentru tinerele la debut de viață sexuală este importantă consilierea privind metodele de contracepție care le stau la dispoziție (avantaje, dezavantaje), precum și metodele de profilaxie a bolilor cu transmitere sexuală.

Noi știm că pentru aceste tinere internetul este o sursă importantă de informare dar considerăm că este mai utilă consilierea din pareta unui specialist care le poate oferi soluții personalizate de la caz la caz.

Consilierea durează 30 de minute și nu necesită consultație ginecologică.
Videocolposcopia permite vizualizarea pe un monitor a imaginii colului uterin (cervix-ului) preluată prin intermediul unei camere video. Pot fi observate diverse leziuni (răni) ale acestuia precum şi evoluţia lor in timp sub tratament.

Videocolposcopia este o metodă nedureroasă, neinvazivă şi foarte eficientă pentru monitorizarea afecţiunilor colului uterin.Constă în exerciţii prin care alternativ contractăm si relaxăm muşchii perineului, ai vaginului, ai uretrei şi anusului în scopul obtinerii unui planşeu perineal solid şi sanatos. Ce efecte pozitive sunt de asteptat dupa gimnastica perineală:

  • Vaginul devine ferm; de-a lungul antrenamentului regulat, fibrele musculare se îngroasa şi devin mai elastice; se îmbunatateste tonusul muscular şi calitatea actului sexual
  • Creste disponibilitatea la orgasm
  • Creste capacitatea de concepţie
  • Creste libidoul
  • Sensibilizare erotică şi amplificarea energiei orgasmatice
  • Menstruaţia se poate regla
  • Intestinele vor fi mai dinamice, defecaţia va fi înlesnită
  • Hemoroizii dispar sau se atenuează
  • Previne şi tratează pierderea de urină după nastere

Poţi face gimnastica preventivă, de reabilitare, pre- sau postnatală, pentru pregatirea unei intervenţii chirurgicale, în menopauza. Nu exista femeie, indiferent de vârstă, care să nu aibă nevoie de gimnastica perineală. Doriţi mai multe amănunte? Întrebaţi-ne!!